Tutorstvo

RAZPIS ZA ŠTUDENTSKO TUTORSTVO

Obrazec za prijavo na študentsko tutorstvo

Dobrodošli!

Na Univerzi v Ljubljani je tutorstvo opredeljeno kot sistematično vodenje študentov skozi študij, ki se osredotoča na njihov akademski in osebnostni razvoj. Glede na to kdo je v vlogi tutorja, kakšno obliko pomoči nudi in komu je tutorska pomoč namenjena, v grobem tutorstvo delimo na:
•    učiteljsko tutorstvo, kjer so v vlogi tutorjev učitelji
•    študentsko tutorstvo, kjer študentom nudijo pomoč praviloma študentje višjih letnikov.

Tutorji učitelji običajno individualno svetujejo svoji skupini študentov o različnih temah, kot so: izbira študijskih predmetov in nadaljevanje študijske poti, kariernih možnostih in drugih vprašanjih, ki se študentom pojavljajo tekom študija. Kvalitetna izvedba tutorstva tako olajša študij študentom in s tem pripomore k višanju študijske prehodnosti, prejemnikom tutorske pomoči pa znatno poveča kvaliteto študija.

Namen študentskega tutorstva je prav tako nuditi študentom ustrezno podporo pri študiju. Tutorji študentje pomagajo pri osvajanju študijske snovi in pri ostalih težavah, ki se lahko študentu pojavijo med študijem in s tem ogrozijo njegovo študijsko uspešnost. Študentsko tutorstvo je pomembna aktivnost, ki obogati tako tutorje študente kot tudi njihovo skupino študentov. Tutorja opremi z novimi izkušnjami in znanji, med tutorjem in študenti pa se običajno stkejo vezi zaupanja, ki pripomorejo k bolj pozitivnem pristopu k študiju, večji medsebojni povezanosti študentov in boljšim študijskim rezultatom.

Obe obliki tutorstva že več let uspešno izvajamo tudi na Zdravstveni fakulteti. Sledijo podatki o kontaktnih osebah, več informacij o posameznih oblikah in izvedbi na ZF pa najdete tudi v obeh ločenih poglavjih.

Koordinatorka (učiteljskega in študentskega) tutorstva ZF:
Barbara DomajnkoTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Učitelj tutor za študente s posebnim statusom ZF:
Nevenka GričarTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Koordinatorka študentskega tutorstva ZF:
Nik Prebil
 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate."> Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tutorka za tuje študente: Amela Zahirović Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tutorki za študente s posebnim statusom:

Urška Brglez           Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

PRAVILNIK O TUTORSKEM SISTEMU NA ZF

PRAVILNIK O ŠTUDENTIH S POSEBNIM STATUSOM

Kategorija: Študenti in diplomanti