Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

četrtek, 11. 1. 2024, od 10.30 do 12:00 konzorcij projekta SPOZNAJ organizira predstavitev Evropski oblak odprte znanosti (EOSC). Predavala bosta mag. Irena Vipavc Brvar (Arhiv družboslovnih podatkov) in Marko Drobnjak (Arnes). Predstavitev bo potekala na daljavo prek platforme Zoom, prijavite se na tej povezavi.

Predstavljen bo koncept EOSC-a, njegova vizija, delovanje združenja EOSC Association in njegovih delovnih skupin ter potek tripartitnega delovanja, torej vključenosti države Slovenije. V drugem delu bo predstavljen portal EOSC ter elementi portala, ki so pomembni za raziskovalce kot uporabnike ponujenih storitev in gradiv, skozi konkretne primere pa se boste lahko poučili tudi o možnostih njihove uporabe.

Predstavitev bo potekala v slovenščini. Podnapisi v slovenščini in angleščini bodo zagotovljeni po dogodku skupaj s posnetkom, ki bo na voljo za kasnejši ogled na platformi Arnes Video.

Če želite prejemati novice o projektu SPOZNAJ, se lahko prijavite na obveščanje prek povezave.

PRIJAVA

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »