Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

V sklopu projekta "Varno reševanje ponesrečenih ob dogodkih na cestah v upravljanju DARS," ki se je izvajal v okviru javnega razpisa »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023«, so bili izdelani štirje video filmi z namenom ozaveščanje in izobraževanja javnosti. Filme so pripravili sodelujoči študenti Zdravstvene in Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani pod vodstvom dveh pedagoških mentorjev: viš. pred. Roberta Sotlerja in prof. dr. Helene Gabrijelčič Tomc ter delovnega mentorja iz družbe DARS d.d. g. Mitje Stojnška. Povezovanje fakultet in gospodarske družbe odpira študentom različne poglede sodelovanja v dobrobit vseh. Študenti skozi projektno delo v delovno okolje integrirajo teoretična in praktična znanja, ki jih pridobijo tekom študija. Z inovativnim pristopom in neomejeno kreativnostjo so svoje znanje skozi projekt nadgrajevali. Z medsebojnim sodelovanjem študentov iz različnih pedagoških smeri in fakultet in s sprejemanjem različnih pogledov sodelujočih ter timskim delom, so študenti pridobivali veščine uspešnega in kreativnega sodelovanja v timu, kar jim bo koristilo v zaposlitvenem okolju. Skozi izvedbo projekta so študenti selektivno uporabljali IKT in jo integrirali v projektno delo.


Z izgradnjo avtocestnega omrežja se je prometna varnost v Sloveniji občutno izboljšala, vendar kljub temu prihaja do prometnih nezgod. K pojavu prometnih nesreč zagotovo pripomorejo kontinuirano povečevanje prometa, presežene hitrosti, utrujenost in nepazljivost voznikov. V primeru prometne nezgode na zelo prometni cesti moramo najprej razmišljati o lastni varnosti pri reševanju ponesrečenih. Uporabniki avtocestnega omrežja so pogosto v dilemi, kako varno pristopiti k udeležencem nesreč in kako jim nuditi prvo pomoč v različnih situacijah.
V sklopu projekta so bili v okviru te tematike izdelani štirje videofilmi:

1. Prvi ukrepi za zagotavljanje varnosti ob prometni nezgodi

2. Pristop in ukrepi ob povečani nevarnosti ali odsotnosti življenjskih znakov ponesrečenih

3. Pristop, preverjanje odzivnosti ponesrečenih in ukrepi

4. Prihod reševalcev, reševalni pas

logotipi

»Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.«

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »