Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Od 3. do 22. maja 2023 smo na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani organizirali Poletno šolo Nevarne snovi (Hazardous substances). Poletna šola je potekala v sklopu izbirnega strokovnega predmeta »Nevarne snovi« (nosilka prof. dr. Polonca Trebše), ki je akreditiran v angleškem jeziku in od leta 2015 dalje izveden v obliki poletne šole z mednarodno udeležbo.

Poleg študentov 4. letnika študijskega programa Sanitarno inženirstvo 1. stopnje (12 študentov), se je poletne šole udeležilo 25 študentov iz CEEPUS držav, članic mreže SI-905 “Training and research in environmental chemistry and toxicology” (koordinator je ZF UL), in sicer iz Univerze v Novem Sadu, Fakultete za Tehnoške, Srbija (2 študenta), Univerze “TRANSILVANIA” iz Brasova, Medicinske fakultete, Romunija (6 študentov), Univerze v Sarajevu, Fakultete za zdravstvene študije (2 študentki) ter Fakultete za farmacijo, BiH (3 študentke), ter Univerze v Tuzli, Fakultete za naravoslovje in matematiko, BiH (5 študentk), Univerze v Lodzu, Fakultete za kemijo, Poljska (6 študentov) ter Visoke strokovne tehniške pole v Novem Sadu, Srbija (1 študent).

Tudi zasedba učiteljev je bila mednarodna:
- Prof. dr. Richard Thacker – Univerza West Scotland, Velika Britanija,
- prof. dr. Jasmina Djedibegović – Univerza v Sarajevu, BiH,
- prof. dr. Aleksandra Porobić – Univerza v Sarajevu, BiH,
- prof. dr. Jasmina Djedibegović – Univerza v Sarajevu, BiH,
- dr. Tatjana Šolević Knudsen, Inštitu za kemijo, tehnologijo in metalurgijo – Univerza v Beogradu, Srbija, ter
- prof. dr. Polonca Trebše – Univerza v Ljubljani, Slovenija.

V okviru poletne šole smo za udeležence 19. maja organizirali voden ogled Ljubljane.

polonca1

polonca2

polonca3

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »