Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Vlada RS je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je pričel veljati dne 5. 3. 2022.

Odlok med drugim določa, da uporaba mask ni potrebna za:
- študente ves čas izvajanja vzgojno izobraževalnega programa, razen za študente pri izvajanju študijskega procesa, ki se izvaja v kliničnem okolju,
- višje in visokošolske učitelje in sodelavce pri izvajanju študijskega procesa, razen pri študijskem procesu, ki se izvaja v kliničnem okolju,
- govornike v zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre,
- osebe, ki izvajajo športno vadbo,
- osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,
- študente pri pouku športne vzgoje in pouku športa,
- pri neposredni komunikaciji z gluhimi in naglušnimi osebami (če je mogoče zagotoviti razdaljo najmanj 1,5 metra) ter pri tolmačih slovenskega znakovnega jezika.

Nošenje zaščitne maske je torej še vedno obvezno pri gibanju in zadrževanju v prostorih fakultete (hodniki, toaletni prostori, knjižnica ipd), razen pri sami izvedbi študijskega procesa.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »