Obvestila - knjižnica

Testni dostop do vira De Gruyter Online

Do 30. novembra 2017 je na voljo testni dostop do vira De Gruyter Online. Gre za informacijski vir, ki ponuja več kot 900 znanstvenih in strokovnih revij, ki multisiciplinarno pokrivajo mnoga področja, npr. biologije, kemije, zgodovine, prava, bibliotekarstva in informacijske znanosti, jezikoslovja, literature, matematike, fizike, medicine ipd. Gre za znanstveno uspešne revije, saj je bilo 163 naslovov leta 2016 uvrščenih med revije s faktorjem vpliva. Na voljo je tudi arhiv revij, ki sega do leta 1995.

De Gruyter Online je na voljo z lokacij Univerze v Ljubljani, tudi CTK in NUK; prek oddaljenega dostopa pa je na voljo študentom in zaposlenim na Univerzi v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani in CTK, ter vsem članom NUK.

Vabljeni k raziskovanju!

Kategorija: Obvestila - knjižnica

Podatki o faktorjih vpliva za leto 2016

Obveščamo vas, da so v sistemu COBISS.SI v bazo JCR dodani podatki o faktorjih vpliva za leto 2016 (Faktor vpliva 1994-2016), v bazo SNIP so dodani podatki o faktorjih vpliva za leto 2016 in ažurirani podatki za pretekla leta (Faktor vpliva 1999-2016).

Kategorija: Obvestila - knjižnica

Nacionalna strategija odprtega dostopa v Sloveniji 2015-2020

Vlada Republike Slovenije se je 24. maja 2017 seznanila z dokumentom Akcijski načrt izvedbe Nacionalne strategije odprtega dostopa do znanstvenih objav in raziskovalnih podatkov v Sloveniji 2015-2020. S tem je dokument uradno potrjen s strani Vlade Republike Slovenije.

Neposredna povezava na akcijski načrt: http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/Znanost/doc/Odprti_dostop/Akcijski_nacrt_-_POTRJENA_VERZIJA.pdf

Kategorija: Obvestila - knjižnica

Obvestilo

V ponedeljek, 14. 8. 2017 v knjižnici ZF ne bo uradnih ur.

Kategorija: Obvestila - knjižnica

Aplikacija mCOBISS za Windows

mCOBISS je odslej na voljo tudi za Windows. Deluje na računalnikih z operacijskim sistemom Windows 8.1 ali Windows 10 in pametnih telefonih, ki delujejo na platformi Windows Phone. Aplikacijo lahko prenesete na povezavi https://www.microsoft.com/en-us/store/p/mcobiss/9wzdncrd8mlb.

Kategorija: Obvestila - knjižnica