Aktualni razpisi

Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo (DAAD) za študijsko leto 2018/2019

Informacije:

Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: 01 479 03 00

Spletna stran razpisa: www.funding-guide.de


Swiss Government Excellence Scholarships for Foreign Scholars and Artists for the Academic Year 2016-2017

The Swiss government, through the Federal Commission for Scholarships for Foreign Students (FCS), awards various postgraduate scholarships to foreign scholars and researchers:•University scholarships (Swiss universities, Federal Institutes of Technology, as well as Universities of Applied Sciences)

These scholarships provide graduates from all fields with the opportunity to pursue doctoral or postdoctoral research in Switzerland at one of the public funded university or recognised institution.

The next offer for the academic year 2017-2018 will be online from August 2016.

Types of scholarship offered: 

  • PhD Scolarships
  • Postdoctoral Scholarships
  • Research Scholarships

No Bachelor or Master scholarships are available.

Scholarship awards are decided on the basis of academic and scientific excellence.

Application procedure: If you fulfil the eligibility requirements cited in the abovementioned scholarships, please contact the relevant application institution in your country of origin (institution cited in the factsheet).

Več informacij

 


Portal GoinGlobal - koristen vir informacij, ko iščete prakso ali pripravništvo v tujini

S februarjem 2015 je študentom Univerze v Ljubljani omogočen brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja vir koristnih informacij pri iskanju praks in pripravništev v tujini.

Na portalu lahko najdete:

  • vodiče po več kot 40 državah (ter več kot 50 ameriških in kanadskih mestih), kjer so navedeni podrobni podatki o: načinih iskanja službe, vizah in delovnih dovoljenjih, zaposlovalcih in trgu dela na splošno, stroških bivanja in transporta, plačah, davkih itd. Na voljo so primeri motivacijskih pisem in CV-jev v angleškem in lokalnem jeziku, nasveti, kako se pripraviti na razgovor ter informacije o kulturnih posebnostih;
  • iskalnik po približno 16 milijonih prostih delovnih mest in pripravništev na globalni ravni, ki akumulira podatke z velikega števila drugih zaposlitvenih portalov, kadrovskih agencij ipd.;
  • globalni poslovni imenik podjetij, kjer lahko poiščete podatke o dejavnosti, št. zaposlenih, finančnih rezultatih ipd.;
  • veliko število člankov in nasvetov na temo pridobivanja delovnih izkušenj v mednarodnem okolju.

Dostop do portala je mogoč z vseh stacionarnih računalnikov na fakultetah in akademijah ter preko brezžičnega omrežja eduroam s klikom na logo GoinGlobal (gl. dno strani). Z gumbom »Create Personal Account«, ki ga najdete v zgornjem desnem kotu portala, si lahko ustvarite tudi osebni račun in nato do vsebin dostopate s katere koli lokacije (oddaljeni dostop).

V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na karierno svetovalko Sašo Radusinović (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 01/ 2418-684 ).

Več informacij: http://online.goinglobal.com/default.aspx

Navodila za uporabnike

 

Kategorija: Mednarodno sodelovanje