Aktualni razpisi

Programi za spodbujanje mednarodne mobilnosti Ad futura 
 
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenijev sklopu programov za spodbujanje mobilnosti Ad futura razpisuje različne oblike štipendiranja in sofinanciranja mednarodne mobilnosti dijakov, študentov in strokovnjakov. Namen štipendij Ad futura je izboljšati strokovno usposobljenost, zagotoviti kadre za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter omogočiti prenos znanja in dobrih praks med subjekti v Republiki Sloveniji in tujini, da se izboljša konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Sklad vsako leto objavi razpise na svoji spletni strani, kjer so določeni posamezni pogoji, merila in višina štipendij.
 
PROGRAMI SPODBUJANJA MOBILNOSTI V TUJINO:

• Štipendiranje dodiplomskega in podiplomskega študija v tujini
• Štipendiranje doktorskega študija na European University Institute (EUI)
• Štipendiranje študijskih obiskov v tujini
• Štipendiranje študijskih obiskov študentov v okviru programa Erasmus
• Sofinanciranje podoktorskega raziskovalnega izobraževanja na European University Institute (EUI)
• Program Fulbright – za gostovanje na ustanovi v ZDA

 
 

Portal GoinGlobal - pomoč pri iskanju prakse v tujini
  
Študentom, diplomantom ter zaposlenim Univerze v Ljubljani je omogočen brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja odličen vir informacij pri iskanju praks oz. pripravništev v tujini. Funkcionalnosti portala vključujejo:
• globalni iskalnik po prostih delovnih mestih, pripravništvih oz. praksah, ki akumulira podatke z velikega števila drugih zaposlitvenih portalov (več kot 16 milijonov prostih delovnih mest);
• dostop do kariernih vodičev po več kot 40 državah, kjer so navedeni podrobni podatki o virih za iskanje prostih delovnih mest, vizah in delovnih dovoljenjih, najboljših zaposlovalcih in trgu dela na splošno ter stroških bivanja. Navedeni so tudi primeri motivacijskih pisem in CV-jev v angleškem ter lokalnem jeziku, nasveti, kako se pripraviti na razgovor, podatki o poslovnem bontonu v državi, višini plač ipd.;
• dostop do poslovnega imenika, kjer so predstavljeni profili več kot 450.000 poslovnih subjektov iz 196 držav;
• dostop do člankov na temo pridobivanja delovnih izkušenj v mednarodnem okolju itd.
 
Dostop do portala je možen z vseh stacionarnih računalnikov na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani preko povezave https://online.goinglobal.com/. Z gumbom »Create Account« si lahko med dostopanjem preko univerzitetnega omrežja ustvarite osebni račun ter nato do vsebin dostopate s katere koli lokacije (oddaljeni dostop).

V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na karierno svetovalko Sašo Radusinović (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 01/ 2418-684).

Univerza v Ljubljani vas obvešča, da ima podjetje GoinGlobal sedež v ZDA: v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB) boste s prijavo na portal GoinGlobal svoje osebne podatke iznesli v tretjo državo (v državo, ki nima sedeža in ni registrirana v državi članici EU ali EGP ali zanjo kako drugače ne velja njen pravni red).

 

Exchange Programme Crossing Borders

KdG’s Crossing Borders is organized by Faculty of Applied Social Sciences, Teacher Education and Health Care. The programme is a crossover between social work, education and health. Rooted in the city of Antwerp, Crossing Borders is designed for tomorrow’s professionals in social work, education and health care in an urban context.

Students will explore the Urban Challenges by focusing on the main concepts of superdiversity, inequalities and liveability.In a safe and small scale setting students and teachers will actively engage in exchange and dialogue. This will help them develop their transcultural competences and critical thinking skills. Additional field visits will enable students to truly dive into the urban reality that is Antwerp.

The programme is open to both exchange students and local students and is offered in the spring semester (only).

Please find a factsheet with more details her:

https://kdg.us11.list-manage.com/track/click?u=f2f4dfed688882b52d74c63fb&id=3e2f56f929&e=52dce5b8fd>.

Application deadline: November 15th 2018

You can contact Cynthia Plette, the coordinator of the programme, with all questions related to the content or applications at Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 


Summer School “How Switzerland got rich” (9. - 20. julij 2018)

This short program is open to Bachelor and Master students from all subject areas, and will provide a historical, economical, political and socio-cultural overview of how Switzerland became the wealthy and globalized nation it is today. The program includes academic day trips to some of the most important multinational companies and political landmarks.

Application is now open and will close on the 30 April

Več informacij

 


 

DUO-Korea Fellowship Programme

DUO-Korea Fellowship Programme was established in 2001 with the aim of promoting exchanges of people between Korea and 30 European countries on a balanced and permanent basis. In this respect, DUO-Korea requires that a PAIR (two persons) of students be exchanged in the framework of a cooperative project.

Definitions of students are as below:

  • Students: undergraduate(bachelor) and graduate(master) students who are currently enrolled in universities

Rok prijave: 14.5.2018

Splošne informacije o programu

Prijavnica

Navodila za prijavo

 


POLETNI JEZIKOVNI TEČAJI ANGLEŠKEGA JEZIKA NA UNIVERSITY COLLEGE CORK, IRSKA 

Letak

Brošura

 


ŠTIPENDIJE ITALIJANSKE VLADE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2018/2019

Rok prijave: 30.4.2018

Več informacij

 


ŠTIPENDIJE SLOVAŠKE VLADE ZA ŠTUDENTE, VISOKOŠOLSKE UČITELJE IN RAZISKOVALCE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2018/19

The National Scholarship Programme of the Slovak Republic (NSP) is funded by the Ministry of Education, Science, Research and Sport of the Slovak Republic.

The National Scholarship Programme of the Slovak Republic supports study/research/teaching/artistic mobility of international students, PhD students, university teachers, researchers and artists at higher education institutions and research organisations.

It supports two-way mobility: international scholarship holders to Slovakia, as well as Slovak scholarship holders abroad.

The programme offers scholarships to cover living costs during the stay and travel allowances (all categories in case of scholarship holders from Slovakia; students and PhD students in case of international scholarship holders).Programme Terms and Conditions for foreign applicants (incoming):https://www.scholarships.sk/en/main/programme-terms-and-conditions/foreign-applicants

Call for applications - academic year 2018/2019 - apply now!

Deadline:
- online: 30 April 2018 by 16:00

Več informacij

 


Razpis za udeležbo na Poletni šoli v Seulu

Univerza v Ljubljani vabi svoje študente, da se v okviru meduniverzitetnega sodelovanja prijavijo na Razpis za poletno šolo v Seulu, ki bo potekala od 26. junija do 27. julija 2018. Prijavo s prilogami je treba predložiti Službi za mednarodno sodelovanje (naslov: Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana) do 3. aprila 2018.

Obvezne priloge:

  • Izpis vseh opravljenih izpitov z ocenami
  • Potrdilo o šolanju za študijsko leto 2017-18
  • Motivacijsko pismo v slovenskem jeziku

Izbrani kandidati bodo pozvani, da do 30.4. 2018 oddajo še spletno prijavo v Seul.

Izbrani študenti so oproščeni šolnine, stroškov registracij, namestitve in stroškov ogledov in kulturnih aktivnosti po Seulu. Tuji študentje so tudi upravičeni do delnega sofinanciranja 4-dnevne ekskurzije na otok Jeju Island.
Potne stroške, prehrano in delno plačilo  4-dnevne ekskurzijo si plačajo študentje sami.

Več informacij o poletni šoli v Seulu na: http://global.uos.ac.kr

Prijavnica

Več informacij

 


Javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2018

Predmet javnega razpisa je štipendiranje izbranih vlagateljev za študij na tujih izobraževalnih ustanovah za posamezno stopnjo izobraževanja in pridobitev javno veljavne listine ali diplome na izbranih študijskih področjih.

Več informacij o razpisu

Rok prijave: 18.4.2018

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani sklada www.sklad‐kadri.si, osebno ali telefonsko pa v času uradnih ur vsak ponedeljek, sredo in petek med 9. in 12. uro, ob sredah tudi med 14. in 16. uro, po e-pošti na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in tel. št. 01 434 1572.

 


Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo (DAAD) za študijsko leto 2018/2019

Informacije:

Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: 01 479 03 00

Spletna stran razpisa: www.funding-guide.de


Portal GoinGlobal - koristen vir informacij, ko iščete prakso ali pripravništvo v tujini

S februarjem 2015 je študentom Univerze v Ljubljani omogočen brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja vir koristnih informacij pri iskanju praks in pripravništev v tujini.

Na portalu lahko najdete:

  • vodiče po več kot 40 državah (ter več kot 50 ameriških in kanadskih mestih), kjer so navedeni podrobni podatki o: načinih iskanja službe, vizah in delovnih dovoljenjih, zaposlovalcih in trgu dela na splošno, stroških bivanja in transporta, plačah, davkih itd. Na voljo so primeri motivacijskih pisem in CV-jev v angleškem in lokalnem jeziku, nasveti, kako se pripraviti na razgovor ter informacije o kulturnih posebnostih;
  • iskalnik po približno 16 milijonih prostih delovnih mest in pripravništev na globalni ravni, ki akumulira podatke z velikega števila drugih zaposlitvenih portalov, kadrovskih agencij ipd.;
  • globalni poslovni imenik podjetij, kjer lahko poiščete podatke o dejavnosti, št. zaposlenih, finančnih rezultatih ipd.;
  • veliko število člankov in nasvetov na temo pridobivanja delovnih izkušenj v mednarodnem okolju.

Dostop do portala je mogoč z vseh stacionarnih računalnikov na fakultetah in akademijah ter preko brezžičnega omrežja eduroam s klikom na logo GoinGlobal (gl. dno strani). Z gumbom »Create Personal Account«, ki ga najdete v zgornjem desnem kotu portala, si lahko ustvarite tudi osebni račun in nato do vsebin dostopate s katere koli lokacije (oddaljeni dostop).

V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na karierno svetovalko Sašo Radusinović (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 01/ 2418-684 ).

Več informacij: http://online.goinglobal.com/default.aspx

Navodila za uporabnike

 

Kategorija: Mednarodno sodelovanje