Poletna šola: Voda v trajnostnem razvoju; Izzivi in priložnosti

Tekom letošnjega poletja  je v Varšavi na Poljskem potekala poletna šola Voda v trajnostnem razvoju; Izzivi in priložnosti. Udeležili sta se je tudi sodelavka Oddelka za sanitarno inženirstvo izr. prof. dr. Tjaša Griessler Bulc in študentka študijskega progama sanitarno inženirstvo 2. stopnje, Tjaša Tramte.

Poudarek je bil predvsem na problematiki klimatskih sprememb, urbanizaciji, selitvah, pomanjkanju pitne vode in gospodarjenju s pitno vodo. Poletna šola je bila sestavljena iz predavanj priznanih profesorjev iz različnih držav, predstavitev praktičnih izkušenj strokovnjakov, skupinskega dela na resničnih primerih in terenskih ogledov. Udeleženci poletne šole so prihajali iz 13 različnih držav in zelo različnih profilov (biologi, ekologi, okoljski inženirji, geologi, krajinski arhitekti, itd).

Po mnenju Tjaše Tramte je bilo zelo zanimivo slišati različna mnenja in pristope udeležencev iz različnih strok, pri reševanju istega problema. Naučila se je veliko novega glede gospodarjenja s pitno vodo in spoznala izzive na tem področju v prihodnosti. Udeležbo na tej poletni šoli v bodoče priporoča vsem, ki jih tovrstna tematika zanima in vsem, ki radi sklepajo nova poznanstva. 

Celotno poročilo vam je na voljo na povezavi.

summer school

Kategorija: Obvestila - sanitarno inženirstvo