Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Ob svetovnem dnevu hrane, ki ga vsako leto obeležujemo 16. oktobra, je bila tudi letos v organizaciji CEATM (Central Europe Association of Tourism Management) in EFTN (European Food Technology Network) ter pod pokroviteljstvom Občine Ajdovščina izvedena konferenca v seriji letnih konferenc »Hrana, Prehrana, Zdravje«. Letošnji osrednji slogan svetovnega dneva hrane je bil »Voda je življenje, voda je hrana. Nihče ne sme biti pozabljen.«

Na konferenci sta aktivno sodelovala tudi izr. prof. dr. Mojca Jevšnik in doc. dr. Andrej Ovca z Oddelka za sanitarno inženirstvo, in sicer kot udeleženka in moderator okrogle mize »Voda za hrano, prehrano in zdravje« s temo Občine Ajdovščina: »Pridelava in predelava hrane na poti skozi administrativne prepreke: katere ovire bi bilo moč odstraniti pri oskrbi s hrano?«

Na podlagi razprave in zaključkov okrogle mize so organizatorji konferenc pripravili tudi sporočilo za zainteresirano javnost.

- Program in predstavitve konference
- Sporočilo okrogle mize za javnost

WFD23 Voda okrogla miza 1

20231016 151928

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »