Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

V torek, 14. junija, je potekala prireditev ob Dnevu Zdravstvene fakultete, s katero smo obeležili 13. obletnico preoblikovanja v Zdravstveno fakulteto.

Po uvodnem pozdravu so obiskovalce nagovorili dekan Zdravstvene fakultete UL, izr. prof. dr. Andrej Starc, prorektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Anton Ramšak, predsednik uprave in generalni direktor podjetja Krka d.d., g. Jože Colarič ter podžupan Mestne občine Ljubljana, g. Dejan Crnek. Prireditve sta se udeležila tudi generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, g. Jože Golobič in generalni direktor Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije Soča, dr. Zvone Čadež.

Sledila je podelitev Priznanj Zdravstvene fakultete najboljšim študentom za uspeh pri študiju v študijskem letu 2020/2021, študentom za vidne dosežke pri obštudijski dejavnosti v študijskem letu 2020/2021 ter dobitnikom fakultetnih Prešernovih nagrad za študijsko leto 2020/2021.

G. dekan se je v nadaljevanju za dolgoletno sodelovanje zahvalil bivšim sodelavkam in sodelavcu, ki so se upokojili v zadnjih treh letih.

Sledilo je podeljevanje Priznanj Zdravstvene fakultete, in sicer zaposlenim, posameznikom ter institucijam, ki so v preteklih treh letih bili pomemben del v mozaiku uspehov Zdravstvene fakultete.

Tokratna prireditev je bila prav posebna, saj se je našemu povabilu odzvala naša upokojenka, ga. Marija Kandus, prva predstojnica Fizioterapije na sedanji Zdravstveni fakulteti, ki je pred kratkim praznovala svoj 100. rojstni dan. S svojimi besedami je potrdila, da je še vedno bistra humoristka in iskriva sogovornica.

Po prireditvi je sledila otvoritev prenovljene Galerije dekanov in donatorjev Zdravstvene fakultete, kjer smo odkrili tablico podjetja Krka d.d., kot Platinastega donatorja v letu 2021. V podjetju Krka so namreč prepoznali potencial zaposlenih in študentov ter s svojo finančno pomočjo omogočili še večjo možnost nadaljnjega razvoja naše fakultete.

Dogodek smo zaključili s prijetnim klepetom in druženjem ob izvrstni pogostitvi.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »