Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

V bolnišnicah pacienti ob sprejemu običajno potrebujejo vzpostavitev žilnega pristopa, pri čemer je najbolj razširjeno uvajanje periferne intravenske kanile.

Hospitalizirani pacienti potrebujejo vzpostavljen intravenski pristop za dajanje zdravil, tekočin ali krvnih pripravkov. Uspešen prvi poskus vzpostavitve intravenske poti zagotavlja takojšnjo aplikacijo zdravil in tekočin. Čeprav gre za najpogostejši invazivni bolnišnični poseg, ki se izvaja po vsem svetu, je povezan z visoko stopnjo neuspeha. Neuspešen poizkus vzpostavitve periferne intravenske poti  predstavlja breme za pacienta, medicinsko sestro in zdravstveni sistem.

Aplikacija intravenskih zdravil pri pacientih s težkim venskim pristopom zahteva celosten pristop, ki vključuje:
- uporabo alternativnih naprav,
- pravilno aplikacijo intravenskih zdravil ter
- stalno izobraževanje in usposabljanje zdravstvenega osebja.

V okviru izobraževanja "Sodobni venski pristopi" ki bo potekal 28. februarja 2024, se bomo osredotočili na ključne vidike vzpostavitve žilnega pristopa pri pacientih v bolnišničnem okolju. Namen dogodka je izboljšati razumevanje in prakso pri izbiri ter uporabi različnih venskih pristopov, s poudarkom na učinkovitosti in varnosti za paciente.

PROGRAM
15.30- 16.30 Algoritem za izbiro ustreznega venskega pristopa
16.30-16.45  Odmor
16.45- 17.45 Težek venski pristop in oskrba žilnih pristopov
18.00-19.00 Praktični delavnici (K431 in K433): Ustrezna izbira žilnega pristopa in uporaba ultrazvoka (dve skupini/10 slušateljev)

KRAJ IN PROSTOR
Zdravstvena fakulteta UL, 3.6.2024.

IZVAJALCA
Izobraževanje bosta izvajala Janja Perme Hajdinjak, dipl.m.s., mag. posl. in ekon. ved in Erik Mihelj dipl. ZN, zaposlena sta v enoti intenzivne terapije na Kliniki za Infekcijske bolezni in vročinska stanja. Svoje znanje na področju žilnih pristopov sta pridobivala v tujini kjer sta opravila usposabljanje za uporabo UZ za medicinske sestre in specialna znanja za uvajanje PICC katetrov.

Po opravljenem izobraževanju sta na svetovnem združenju žilnih pristopov (Gavecelt/WOCOVA/PAN) uspešno opravila izpit za inštruktorja. 

Svoje znanje dnevno kot mentorja prenašata na svoje sodelavce in sodelujeta na kongresih in seminarjih kot predavatelja. Pripravila sta smernice za izbiro žilnih pristopov, ki jih pilotno uvajajo na Kliniki za Infekcijske bolezni in vročinska stanja.

Kotizacija: 139 EUR z DDV.

PRIJAVA

Število mest je omejeno, zato si pridržujemo pravico, da prijave po dosegu maksimalnega števila zapremo.

Vsebine izobraževanja je v pridobivanju licenčnih točk Zbornice-Zveze.

Vljudno vabljeni!

 

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »