Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Občine Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen so s fundacijo Vrabček upanja podpisale pogodbo za zbiranje namenskih finančnih donacij za pomoč pogorelemu Krasu. Najhujši požar v zgodovini Slovenije je popolnoma uničil naravo in zarezal v življenja ljudi. Trajalo bo desetletja, ne le leta, da narava in vasi goriškega in komenskega Krasa, prej biotsko enega najbogatejših območij Slovenije z evropsko zaščito Nature 2000, popolnoma okrevajo.

Za zbiranje prispevkov in donacij je odprt račun fundacije Vrabček upanja pri Banki Sparkasse:
SI56 34000-1021587583, sklic KRAS

Donacijska sredstva na isti bančni račun se zbirajo tudi prek kratkih sporočil KRAS5 (darujete 5 EUR) in KRAS10 (darujete 10 EUR) na številko 1919.

V občinah Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen bodo cenili vsak prispevek v obliki finančnih sredstev ali pomoči na terenu, ko bo mogoče začeti z organiziranim odstranjevanjem plastičnih in drugih odpadkov, nastalih v času gašenja požarov. Načrtujejo več čistilnih akcij. Na pobudo slovenskih podjetnic in podjetnikov, glasbenic in glasbenikov, umetnic in umetnikov, estradnic in estradnikov, vinark in vinarjev ter drugih dobrotnic in dobrotnikov bodo pripravili tudi večji dobrodelni dogodek. Na novi spletni strani www.skupajzakras.si, ki bo zaživela v prihodnjih dneh, bodo na razpolago vse informacije o akcijah in projektih za pomoč Krasu, tudi možnost licitiranja za donirane umetnine in predmete.

Kontakti za združevanje pobud pomoči in dobrodelnosti:
Občina Miren-Kostanjevica: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Občina Renče-Vogrsko: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Občina Komen: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »