Prispevki

Noč raziskovalcev 2017 - fotoreportaža

Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani se je pridružila vseevropskemu dogodku »Noč raziskovalcev 2017«, ki poteka v letošnjem letu pod geslom »Znanost za življenje«.

Dogodek je potekal v petek, 29.9.2017.

S tem projektom smo želeli popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim.

Kljub znanstveni in raziskovalni naravi je bil dogodek namenjen širši javnosti, tudi otrokom, skratka vsem, ki jih zanima delovanje znanosti in njen pomen za naša življenja. Zlasti mladi, ki so se dogodka udeležili, so spoznali različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti.

Udeleženci so imeli tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev ter sproščeno druženje z raziskovalci. Lahko so dobili  odgovore na vrsto vprašanj, kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino. 

Program je bil zasnovan poljudno. Skupinsko vodeni ogledi po dogodkih so bili organizirani ob 19.30, 20.30 in 21.30.

Obiskovalci so se na Zdravstveni fakulteti lahko pridružili naslednjim znanstvenim področjem, ki so zastopana pod okriljem Zdravstvene fakultete:

HIGIENA ROK

VARNOST ŽIVIL:

ZABAVNO UČENJE PRVE POMOČI

OPTIMIZACIJA DOZE V SPLOŠNI RADIOGRAFIJI

ZMANJŠEVANJE POŠKODB SKLEPOV V RAZLIČNIH ŠPORTNIH GIBANJIH

VPLIV ODPADNEGA TEKSTILA IN »HITRE MODE« NA ZDRAVJE IN OKOLJE.

Kategorija: Aktualna obvestila