Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Na Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so strokovne komisije izmed prispelih raziskovalnih nalog (dela preko 300-ih mladih raziskovalcev) na vsakem področju izbrale največ 6 raziskovalnih nalog iz celotne Slovenije.

Na sklepnem delu državnega srečanja, ki je potekal 16. maja 2022 v Murski Soboti, sta dve nalogi, opravljeni pod mentorstvom sodelavk ZF in ZRI, prejeli zlato in srebrno priznanje.

Naloga z naslovom »Zaščita jabolk pred plesnijo«, avtorice Zale Kralj pod mentorstvom izr. prof. dr. Karmen Godič Torkar, je prejela zlato priznanje s področja biologije.

Naloga z naslovom »Drobna nevarnost v prsti: določanje mikroplastike v prsti«, avtorjev Jakoba Kralja in Lie Nardin Bizjak pod mentorstvom dr. Franje Prosenc, pa srebrno priznanje s področja Ekologije z varstvom okolja.

Mladim raziskovalcem in njunima mentoricama iskreno čestitamo!

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »