Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

babiskidnevi

Vse bodoče in sedanje babice in babičarje ter simpatizerje vabimo, da se udeležite tradicionalnih dogodkov ob 5. maju, mednarodnem prazniku babic in babičarjev, ki bodo potekali celotni mesec maj.

BABIŠKI POHOD NA LJUBLJANSKI GRAD, četrtek, 5.5.2022

Začetek zbiranja bo ob 15.00 pred Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani, Zdravstvena pot 5. Od tam se bomo skupaj odpravili na Ljubljanski grad. Kakor smo babice in babičarji skozi leta stopali po poti napredka, tako bomo skupaj stopili tudi na babiški pohod. S pohodom na Ljubljanski grad bomo pokazali voljo, moč in ljubezen do življenja, ki jih vsak dan izkazujemo tudi v svojem poklicu. Naj bo ta pot simbol razvoja, s katerim si prizadevamo dosegati najboljšo možno oskrbo in obravnavo v dobrobit ženskam, novorojenčkom in družinam.

PRIJAVA

6. ŠTUDENTSKI BABIŠKI SEMINAR, torek, 24.5.2022

Vrhunec oz. osrednji dogodek bo letos že 6. Študentski babiški seminar z naslovom: 100 let napredka, z zanimivimi predavanji.

Več o dogodku, program in prijava

KRVODAJALSKA AKCIJA

Nosečnost in porod sta edinstvena procesa, v katerem se spremeni življenje vseh, ki so vsaj malo vpleteni v to. Le redki pa ob tem pomislijo na zaplete, ki se na žalost, lahko pripetijo. Eden teh zapletov je poporodna krvavitev, ki je glavni vzrok maternalne umrljivosti. Na 100 000 živorojenih otrok se zgodi 9 maternalnih smrti. Ker imamo v današnjem času zahvaljujoč razvoju medicine možnost pomagati soljudem, vas vabimo, da skupaj darujemo kri in tako poleg življenja, rešimo še srečo celotne družine.

Zato smo bodoče diplomirane babice in babičarji organizirali krvodajalsko akcijo.

Na temo krvodajalstva bo dne v ponedeljek, 23.5.2022 najprej potekalo predavanje v spletnem okolju (v pripravi - za informacije pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).  

Krvodajalska akcija bo potekala v petek, 27.5.2022, na Zavodu Republike Slovenije za transfuzijsko medicino Ljubljana, Šlajmerjeva 6.

PRIJAVA

SPONZORJI DOGODKOV:
Pacienti Zdravstvene fakultete – ŠOZF
Študentski svet Zdravstvene fakultete – ŠSZF
Zdravstvena fakulteta
Sekcija študentov zdravstvene nege in babištva
Študentsko društvo Utrip

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »