Aktualni razpisi

Štipendijski program Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za nov štipendijski program ASEF Junior Fellows (https://www.asef.net/junior-fellows). Gre za triletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo 10-tedensko raziskovalno-študijsko prakso na odličnih svetovnih univerzah (ZDA, Kanada, Velika Britanija, Avstralija in Nova Zelandija), sodelujejo na raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, ki jih izvaja ASEF, kot so delavnice mehkih veščin, treningi javnega nastopanja, redna srečanja strokovnih krožkov, javna predavanja in pogovori z zanimivimi gosti.

Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije, humanistike in drugih ved. Prijave so odprte za vse slovenske študente in študente slovenskih korenin ne glede na stopnjo in kraj študija.

Zgodnji rok za prijavo je 1. december 2019. Prijave oddane do tega datuma bodo v celoti upoštevane. Prijave bo sicer možno oddati do 15. januarja 2020, a zainteresirane študente spodbujamo, da se prijavijo čim prej.

Prijave morajo biti oddane na spletni portal https://www.asef.net/junior-fellows/

Morebitna vprašanja pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Fundacija štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske raziskovalno-študijske obiske na vrhunskih univerzah in institucijah po svetu in v Sloveniji. Štipendijski programi ASEF krepijo sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Vabljeni k prijavi!

 


 

Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo (Deutscher Akademischer Austauschdienst - DAAD) za študijsko leto 2020/2021

1. Študenti in diplomanti    
- visokošolski poletni tečaji v Nemčiji;
- prijava prek nemškega veleposlaništva: do 1. 12. 2019.

2. Diplomanti
- študijske štipendije za diplomante z vseh znanstvenih področij;
- prijava prek nemškega veleposlaništva: do 15. 11. 2019.

3. Doktoranti, postdoktoranti in mladi znanstveniki
- raziskovalne štipendije – letne
- prijava neposredno pri DAAD v Bonnu: do 15. 11. 2019.

Raziskovalne štipendije – kratke
Prijava neposredno pri DAAD v Bonnu: do 15. 11. 2019 (za čas štipendiranja z začetkom med junijem - novembrom 2020) oz. 30. 4. 2020 (za čas štipendiranja z začetkom med decembrom 2021 in majem 2022).

Raziskovalne štipendije – promocija v Nemčiji
Prijava neposredno pri DAAD v Bonnu: do 15. 11. 2019.

4. Visokošolski učitelji in znanstveniki
- bilateralna izmenjava znanstvenikov;
- raziskovalna bivanja za visokošolske učitelje in znanstvenike;
Prijava neposredno pri DAAD v Bonnu: do 15. 11. 2019 (za čas štipendiranja z začetkom med junijem - novembrom 2020) oz. 30. 4. 2020 (za čas štipendiranja z začetkom med decembrom 2021 in majem 2022).

5. Alumni
- ponovna povabila za nekdanje štipendiste;
- prijava neposredno pri DAAD v Bonnu: do 15. 11. 2019 (za čas štipendiranja z začetkom med junijem - novembrom 2020) oz. 30. 4. 2020 (za čas štipendiranja z začetkom med decembrom 2021 in majem 2022).

Vse informacije, datumi  in prijavni obrazci so na voljo na spletni strani: www.funding-guide.de

 


 

Razpis švicarskega štipendijskega programa 

Program "Swiss Government Excellence Scholarship" razpisuje štipendije v študijskem letu 2020/21 na naslednjih področjih:

Začetek razpisa: 02.09.2019
Rok prijave: 02.12.2019

Več informacij

Vodnik po programu

 


 

Razpis slovaškega nacionalnega štipendijskega programa

Slovaški nacionalni štipendijski program (National Scholarship Programme of the Slovak Republik) razpisuje štipendije, ki so namenjene mobilnosti študentov, visokošolskih učiteljev, raziskovalcev in umetnikov za gostovanja na visokošolskih in raziskovalnih institucijah na Slovaškem, v letnem semestru študijskega leta 2019/2020.
 
Rok za prijavo: 31. oktober 2019 (do 16.00 ure).
 
 
 
 

 
Programi za spodbujanje mednarodne mobilnosti Ad futura 
 
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenijev sklopu programov za spodbujanje mobilnosti Ad futura razpisuje različne oblike štipendiranja in sofinanciranja mednarodne mobilnosti dijakov, študentov in strokovnjakov. Namen štipendij Ad futura je izboljšati strokovno usposobljenost, zagotoviti kadre za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter omogočiti prenos znanja in dobrih praks med subjekti v Republiki Sloveniji in tujini, da se izboljša konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Sklad vsako leto objavi razpise na svoji spletni strani, kjer so določeni posamezni pogoji, merila in višina štipendij.
 
PROGRAMI SPODBUJANJA MOBILNOSTI V TUJINO:

• Štipendiranje dodiplomskega in podiplomskega študija v tujini
• Štipendiranje doktorskega študija na European University Institute (EUI)
• Štipendiranje študijskih obiskov v tujini
• Štipendiranje študijskih obiskov študentov v okviru programa Erasmus
• Sofinanciranje podoktorskega raziskovalnega izobraževanja na European University Institute (EUI)
• Program Fulbright – za gostovanje na ustanovi v ZDA

 
 

Portal GoinGlobal - pomoč pri iskanju prakse v tujini
  
Študentom, diplomantom ter zaposlenim Univerze v Ljubljani je omogočen brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja odličen vir informacij pri iskanju praks oz. pripravništev v tujini.
 
Funkcionalnosti portala vključujejo:
• globalni iskalnik po prostih delovnih mestih, pripravništvih oz. praksah, ki akumulira podatke z velikega števila drugih zaposlitvenih portalov (več kot 16 milijonov prostih delovnih mest);
• dostop do kariernih vodičev po več kot 40 državah, kjer so navedeni podrobni podatki o virih za iskanje prostih delovnih mest, vizah in delovnih dovoljenjih, najboljših zaposlovalcih in trgu dela na splošno ter stroških bivanja. Navedeni so tudi primeri motivacijskih pisem in CV-jev v angleškem ter lokalnem jeziku, nasveti, kako se pripraviti na razgovor, podatki o poslovnem bontonu v državi, višini plač ipd.;
• dostop do poslovnega imenika, kjer so predstavljeni profili več kot 450.000 poslovnih subjektov iz 196 držav;
• dostop do člankov na temo pridobivanja delovnih izkušenj v mednarodnem okolju itd.
 
Dostop do portala je možen z vseh stacionarnih računalnikov na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani preko povezave https://online.goinglobal.com/. Z gumbom »Create Account« si lahko med dostopanjem preko univerzitetnega omrežja ustvarite osebni račun ter nato do vsebin dostopate s katere koli lokacije (oddaljeni dostop).

V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na karierno svetovalko Sašo Radusinović (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 01/ 2418-684).

Univerza v Ljubljani vas obvešča, da ima podjetje GoinGlobal sedež v ZDA: v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB) boste s prijavo na portal GoinGlobal svoje osebne podatke iznesli v tretjo državo (v državo, ki nima sedeža in ni registrirana v državi članici EU ali EGP ali zanjo kako drugače ne velja njen pravni red).
 

POLETNI JEZIKOVNI TEČAJI ANGLEŠKEGA JEZIKA NA UNIVERSITY COLLEGE CORK, IRSKA 

Dodatne informacije

 


Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo (DAAD)

Informacije:

Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: 01 479 03 00

Spletna stran razpisa: www.funding-guide.de

Kategorija: Mednarodno sodelovanje