Mednarodni babiški teden 2017

Študenti babištva, Zdravstvene fakultete, Univerze v Ljubljani, so mednarodni dan babištva, 5. maj, obeležili s številnimi aktivnostmi in s tem poskrbeli za promocijo babištva v Sloveniji.

V sredo, 3. maja 2017, so študenti obiskali porodno hišo Isis Noreia v okolici Celovca. Spoznali so delovanje babic v porodni hiši v Avstriji ter pridobili nova znanja s področja obporodne skrbi za žensko in celotno družino.

V četrtek, 4. maja, so si študenti na Zdravstveni fakulteti UL, ogledali dokumentarni film o japonski porodni hiši z naslovom »Misterij ženska«. Po koncu filma je sledila še kratka diskusija z doulo, gospo Martino Štern.

V petek, 5. maja, pa so pripravili tradicionalne izobraževalne stojnice na Prešernovem trgu, ki jih je obiskalo veliko število mimoidočih. Na stojnicah so predstavljali poklic diplomirane babice, ter skrb za žensko v času nosečnosti, med porodom in v poporodnem obdobju. Ob 17. uri so se študentom pridružili še drugi podporniki babištva in se vsi skupaj podali na 2,5 km dolg dobrodelni tek po ulicah stare Ljubljane.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in donatorjem, ki so nam pomagali uspešno izpeljati projekt babiški teden 2017. To so bili: Študentski svet Zdravstvene fakultete UL, Študentska organizacija ZF – Pacienti, CVU Zdravstvene fakultete UL, Vzajemna, Tosama, Lalicup in Gajbica.si.

Fotografije: Polona Avanzo

Kategorija: Obvestila - babištvo